16.3.2009

Syntymäjuhlia

Eilen puolilta päivin vietimme kastejuhlaa. Jälleen on yksi lapsi lisää Oulujoen seurakunnassa. Tilaisuus oli mukavan intiimi ja kodikas.

Viime viikolla sain toimitettua pienen Oulujoki-aiheisen kirjani painoon. Sekin on yhdenlaisen syntymän juhlaa, vaikkakaan ei tietenkään verrattavissa lapsen syntymään.

Talouden tilanne huolettaa. Ja siihen liittyen vasemmistolaisen vastuuttomuuden ilmapiiri erityisesti. Saavutetuista eduista ei olla valmiita luopumaan, eikä edes keskustelemaan, mutta lisää etuisuuksia ja vastuita kyllä ollaan vaatimassa ilman hävyn häivääkään. Samoin masentaa tämä seutukunnallinen kyräilyn henki. Kyllä meillä olisi paljon oppimista yhdessätekemisen taidosta, keskinäisestä luottamuksesta ja toistemme kunnioittamisesta.

Voisipa Oulujoki näyttää suuntaa tässä asiassa ja korottaa omaa profiiliaan ihmisten yhdistäjänä, eikä ihmisten erottajana.

No, mennäänpä päivä kerrallaan. Illalla on valtuuston kokous ja siellä puhutaan Yli-Iistä ja ilmeisesti monikuntaliitoksen mahdollisuuksista.

Menen mukaan, olen mukana,
Heikki