9.4.2008

Kunnallisvaaleihin!

Huh,

viimeisten päivien aikana olen saanut vastaanottaa hämmentävän paljon palautetta sivuistani. Sivujeni olemassa oloa ei ole vielä markkinoitu, ei mediassa, eikä tikkuaskeissa tai ilmapalloissa. En ole missään chateissä tai meseissä, eikä minulla ole mitään alter egoja tai nimimerkkejä missään virtuaalivarastoissa. Siksi hämmennykseni lienee ymmärrettävää.
Toivon säilyttäväni sopivan etäisyyden virtuaaliseen maailmaan, koska vierastan littanan näyttöpäätteen heijastamaa kylmää persoonattomuutta. No niin, mutta siis palautetta on tullut, ja sehän kertoo että sivuja on selattu ja juttuja luettu. Kiva juttu joka tapauksessa!

Kärpät pelaa parhaillaan kolmatta finaaliottelua Raksilan jäähallissa. Kuuntelen YLE:n selostusta radiosta. Rehellisyyden nimissä on nyt sanottava, oltuamme mukana maksamassa kärppäkuluja jo kahdenkymmenen vuoden ajan, että suurin kiima lajia kohtaan on kaikonnut. Toki toivon paikallispatrioottisuuden nimissä Kärpille kultaa ja pojalle pesää kärppätoimiston kirjahyllystä. Mutta olisiko sittenkin liigalle parempi, jos välillä joku muu porukka pääsisi mesoamaan mestaruutta, mene tiedä. Paras voittakoon, se on pelin henki!

Viikonloppuna järjestimme Lasaretissa Oulujoen kokoomuksen nimissä porvarillisen arvoseminaarin. Alkuun kaupungin tervehdyksen esitti kaupunginjohtaja Matti Pennanen. Aamupäivän ohjelman painotus oli porvariuden tai porvarismin historiassa. Olimme saaneet puhujiksi historian tohtori Hannele Klemettilän Turusta. Soittaako nimi kelloa? Suosittelen muistamaan nimen. Hän on keskittynyt tutkimuksissaan lähinnä Euroopan veriseen historiaan ja julkaissut arvostettuja kirjoja noitavainoista, pyöveleistä ja ritareista. Ja hänet olimme pyytäneet puhumaan hyvistä porvareista! Mutta esitys päästi porvarit pahasta ja nosti käsityöläiset ja kauppiaat kunniaan. Oli mukavaa kuultavaa!
Muita seminaariesiintyjiä olivat historioitsija, FM Markus H.Korhonen, Tuomiorovasti Matti Pikkarainen, teollisuusneuvos Jorma Terentjeff ja Martti Ursin, Kalevan entinen toimitusjohtaja ja pitkäaikainen kunnalliselämän vaikuttaja Oulussa ja Vaasassa.
Nauhoitimme koko tilaisuuden ja tulemme purkamaan seminaarin annin käytettäväksi vahvana oppiaineistona tulevissa tarpeissamme.

Blues taisi tasoittaa pelin.

Punaposki