29.4.2008

Oulujoki

Oulujoella on keskeinen asema mielikuvieni maisemana. Käsitän Oulujoen jotenkin mystisenä ja saavuttamattomana kalevalaisena virtana, joka pitää kätköissään arvaamattoman paljon salaisia latauksia. Olen tutkiskellut itseäni tuon uljaan, mutta valjastetun joen kautta. Seitsemän patoa, seitsemän estettä alkuperäiselle luonnontilalle. Myös minussa on patoja estämässä luontoni tilaa, mutta tunnen voimani virran vahvana ja rohkenen pikkuhiljaa purkaa patojeni betionirakenteita.

Maanantaiaamusta kävimme järjestyksessään toisessa pikkukatselmuksessa Turkansaaren ulkoilmamuseossa. Nyt katsastimme rannoilta kaadettavia puita ja raivattavia puskia. Lupa tarvii olla ennen kuin iskuryhmä ryntää risukkoon! Kesä on aikaa koota joukkoja, sillä syksyllä käynnistyy toiminta.

Nyt täytyy pujahtaa takaisin Oulunsaloon hakemaan tyttöjä ratsutallilta. Huomenna saapuu vappuvieraaksemme japanilainen mies. Tuntematon japanilainen mies. Pidämme häntä hyvänä ja päästämme maanantaina kotikoneeseen. Kelit näyttävät suosivan vierailua. Saapahan kuvata viemisiksi kunnon suomalaista örvellystä. Aion kierättää kaveria tuhannen puskan kautta.

Näin,
Pp