16.4.2011

Katsaus lähimenneisyyteen

Kauan sitten päätin tulla poliitikoksi. Kauan sitten on kolmekymmentä vuotta. Lukiossa jouduin luopumaan päätöksestäni.

Viime kesänä päätin uudelleen. Päätin palata kohtaamaan ammoiset aikomukseni. Olin onnistunut palaamaan takaisin oman alkuperäisyyteni pariin, olin onnistunut tapaamaan uudelleen itseni. Päätin siis jälleen tulla poliitikoksi, ja samalla päätin kohdata elämääni rajoittaneet kipupisteet. Päätin voittaa itseni.

Nyt on lauantai ja huomenna on sunnuntai. Se sunnuntai. Istun tilapäistoimistossani miettien alkaisinko pikku hiljaa purkamaan näitä kulisseja. Näytelmä tältä osin on suurin piirtein loppukyyneleitä vaille valmis.

Olen nyt ollut kansanedustajaehdokkaana ja selviytynyt pitkästä juoksusta perille ilman vakavia vaurioita. Olen ollut matkalla. Matkan aikana pääni on vailunut vanhoista ajatuksista ja tilalle ovat tulleet värikylläisemmät mielenmaisemat.

Kokemusten TOP 10 voisi olla paikallaan. Kadulla kulkee ihmisiä auringonpaisteessa ja kivipölyä puhaltavassa tuulessa. Kulkijoiden keuhkot ovat kovilla. Joku saa pölystä oireita, joku taudin ja ehkäpä joku kuoleekin tänään saamansa ilmaiskun seurauksena. Niin ainakin sanottiin radiossa katujen kivipölyn seurauksista.  Joo, se TOP 10 -tapahtumalistaus.

1. ´Kelvollisuus kaiken ikää´ oli kampanjani kantava teema. Se oli laaja ja kattava aihe, jonka ympärillä riitti kuultavaa ja juteltavaa. Teema oli ilman muuta oikea ja itseni näköinen.
2. Vaalipäällikkökin oli, pestiraha maksettiin ja sinne meni. Epäonnistuminen jäi vaivaamaan mieltä ja kasvatti omaa organisointivastuutani. Selvisin jota kuinkin ja nyt saatan jo todeta, että kaikella on oleva tarkoituksensa.
3. Ydintiimi oli ensin toisenlainen, alkujaan kymmenestä jäsenestä vain kolme kulki koko matkan mukana. Uudelleen syntynyt joukkue oli mahtava sekä kooltaan että aikaansaannoksiltaan. Nöyrän kiitoksen ja ison kunnianosoituksen arvoinen suoritus!
4. Budjetti ei pitänyt, eikä edes jäsentynyt missään vaiheessa. Etenin fiilisten ja tarpeiden mukaan. Loppusumma ylittänee kolmekymmentätuhatta. Toimettomuus ei jää harmittamaan, koska kaikki oli pelissä.
5. Kohtaamiset olivat kaikkein merkittävin vaalituki. Millään rahalla ei olisi voinut ostaa kertyneitä kohtaamiskokemuksia.
6. Perussuomalaiset puhuttivat ja kummastuttivat. Ihmeellinen musta pilvi varjostaa Isänmaamme taivasta. Peloista, turhautumisista, kivuista, katkeruudesta ja kateudesta se on kummunnut.
7. Toimisto Kirkkokadulla oli onnistunut tukikohta katutasossa. Vastaanotto ja kokoustila mahdollistivat kymmeniä ja kymmeniä ainutkertaisia kontakteja erilaisten ihmisten kanssa ja moninaisten teemojen parissa.
8. Yksinäisyys kummastutti ja myös vaivasi ajoittain. Yhteistyötä eri ehdokkaiden kanssa olisi voinut tehdä enemmän.
9. Hopeinen Elefantti, uskollinen maastoautoni,ehti hajota kahdesti kampanjan aikana. Siinä mielessä eniten näkyvyyttä kertyikin Wetterin huollossa työskenteleville automekaanikoille.
10. Facebook oli aktiivisessa käytössä. Onko se ollut hyvä vai huono media, jää nähtäväksi ja äänestäjien arvioitavaksi.

Nämä nyt nopeasti. Täytyy rientää vielä vähän.

Kiittäen,
Heikki